November 7, 2016

Aktiviteter i Borås

Vad finns att göra i Borås

borasbloggarna-hopprepJag föddes i Borås och jag har bott här hela mitt liv, och jag kan utifrån egen erfarenhet verkligen påstå att det är ett riktigt fint område att bo i eller att besöka. Det finns så otroligt mycket att göra och uppleva här, med aktiviteter för människor i alla åldrar. Nedan följer lite alternativ på hur man kan njuta av tillvaron i Borås!

För de som älskar att träna, eller för de som helt enkelt vill hålla igång med motion skulle jag varmt rekommendera Borås Simarena, ett stort inomhusbad som erbjuder motionssimning och simträning, även sporter som vattenpolo finns att ta del av. Simhallen har öppet året runt, och i närheten finns det även ett utomhusbad som dock endast är öppet under somrarna, mellan juni och augusti. Det finns även väldigt många gym lite överallt i Borås, Fitness24Seven och Actic Borås för att nämna ett par exempel!

Matställen och restauranger finns det gott om, exempelvis Café Orion, et klassiskt café med inslag från 1930-talet. Här finns det ett stort utbud av bakelser och sallader.

borasbloggarna-thai-matDå jag personligen älskar thaimat måste jag lyfta fram Thai Silk, en finfin thairestaurang vid Knalletorget som är känt runt om i hela området. Lunchbuffén är väldigt populär men restaurangen har självklart öppet även kvällstid, med en fin uteservering att ta del av.

Sapori är ett måste för alla pastaälskare, en italiensk restaurang med flera pastarätter som serveras dagligen. Restaurangen har ingen fast meny då de jobbar med att ha tillgång till dagsfärska råvaror.

Vad vore en lista om matrestauranger utan ett hamburgarställe? Hell’s Burger, en äkta New York-känsla. Hamburgarutbud och tillbehöv i massor, dessutom är utbudet av shakes och drinkar riktigt fint.

borasbloggarna-nyttigmatFör den som föredrar husmanskost rekommenderas Restaurang Smak, en skandinavisk restaurang som fokuserar på husmanskost. Lunch och á la carte finns det att välja mellan.

Borås har även en hel del sevärdheter att erbjuda, Textilmuseet för att nämna ett exempel. Ett museum som är bland de främsta i hela norden, som erbjuder bland annat utställningar och visningar. Finns även möjlighet att designa egna klädesplagg för den intresserade.

Stadsparken är ett måste att besöka om man är en natur- och växtälskare.

Caroli Kyrka är ett annat måste, det är Borås äldst bevarade byggnad som existerat sedan 1200-talet.

Sist men inte minst, Biostaden 2001! En mycket modern och fräsch biograf med den senaste biotekniken.

Du kan även läsa om olika aktiviteter att göra i Borås på kommunens hemsida..